Moody’s snizio bonitetnu ocjenu NLB-a i Abanke

Bez autora
Apr 19 2010

Bonitetna agencija Moody’s je proteklog tjedna snizila bonitetnu ocjenu podređenim instrumentima Nove Ljubljanske banke (NLB) i Abanke Vipa. Razlog je promjena metodologije, pojašnjavaju u bankama, dodajući da bonitetne ocjene banaka ostaju jednake. Moody’s je snizio bonitetnu ocjenu dvama podređenim instrumentima NLB-a za tri stupnja, s A2 na Baa2. Dugoročna ocjena kreditnog rizika ostaje na A1, a budući izgledi stabilni. Abanci je Moody’s snizio bonitet za inovativni instrument koji kotira na luksemburškoj burzi za dva stupnja, na Ba2. Dugoročna ocjena kreditnog rizika ostala je jednaka, odnosno A3.

Moody’s snizio bonitetnu ocjenu NLB-a i AbankeBonitetna agencija Moody’s je proteklog tjedna snizila bonitetnu ocjenu podređenim instrumentima Nove Ljubljanske banke (NLB) i Abanke Vipa.

Razlog je promjena metodologije, pojašnjavaju u bankama, dodajući da bonitetne ocjene banaka ostaju jednake.

Moody’s je snizio bonitetnu ocjenu dvama podređenim instrumentima NLB-a za tri stupnja, s A2 na Baa2. Dugoročna ocjena kreditnog rizika ostaje na A1, a budući izgledi stabilni. Abanci je Moody’s snizio bonitet za inovativni instrument koji kotira na luksemburškoj burzi za dva stupnja, na Ba2. Dugoročna ocjena kreditnog rizika ostala je jednaka, odnosno A3.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik